Фото: agronews.ua

Українцям дозволили продавати електроенергію власної генерації: з'явились подробиці

В українців з'явилась можливість продавати електроенергію власної генерації. Відповідне рішення прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

Зазначається, що таке рішення сприятиме розширенню конкуренції на роздрібному ринку електричної енергії. Воно спрямоване на розвиток розподіленої генерації й забезпечення проведення зеленої трансформації енергетики.

"9 травня 2023 року НКРЕКП ухвалила рішення про надання всім споживачам електричної енергії (як побутовим, так і непобутовим) прав на продаж виробленої генеруючою установкою та/або установкою зберігання енергії такого споживача електричної енергії будь-якому постачальнику за вільним договором та за договірною ціною", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у зв'язку з кризовою ситуацією в українській енергосистемі вже найближчим часом тарифи на світло для споживачів можуть підвищити. В уряді вважають, що це допоможе подолати кризу в енергетиці, яку посилили атаки РФ на енергетичні об'єкти України.

Також громадян попередили про нові ймовірні відключення електроенергії. Це може відбутися вже у липні та серпні поточного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.05.2023 12:51