Колаж: TrueUA

В "Укренерго" пояснили, як можна покращити ситуацію зі світлом на осінньо-зимовий період

"Укренерго" намагається збільшити технічні можливості для постачання електроенергії з Європи. Зокрема, тривають переговори з Польщею. Однак є проблеми з пропускною спроможністю ліній електропередач.

Про це розповів голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, "Укренерго" продовжує ремонтувати, відновлювати та захищати енергетичну інфраструктуру, а також активно працює над тим, щоби забезпечити якомога більше електроенергії з Європи на прийдешній осінньо-зимовий період.

"Зараз дуже активно працюємо з польською стороною для того, щоби дозаповнити той імпортний перетин, який ми маємо між Україною та Європою, оскільки дуже часто українські приватні та державні трейдери не здатні на 100% використовувати ту технічну пропускну спроможність ліній електропередач, якою можна імпортувати електроенергію в Україну", — пояснив Кудрицький.

Він додав, що компанія повідомить, як тільки вдасться досягнути перших реальних домовленостей.

Керівник "Укренерго" також відзначив, що вже декілька днів поспіль не надаються команди на відключення українських споживачів. Не плануються відключення електроенергії й цими вихідними.

"Але всім нам ще рано розслаблятися. Нові російські атаки або якісь нові аномальні погодні явища можуть суттєво змінити ситуацію в нашій енергосистемі", — попередив Кудрицький.

Нагадаємо, вчора заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що роботу української енергосистеми вдалося стабілізувати завдяки цілодобовій роботі енергетиків. До її відновлення долучилися усі енергетичні компанії країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 03.08.2024 09:25