Фото: Світлана Гринчук. Джерело – mev.gov.ua

У Міненерго повідомили, завдяки чому вдалось стабілізувати енергосистему

Роботу української енергосистеми вдалося стабілізувати завдяки цілодобовій роботі енергетиків. До її відновлення долучилися усі енергетичні компанії країни.

Таку заяву під час виступу зробила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

"Сьогодні в результаті цілодобової роботи наших енергетиків протягом останніх місяців, коли енергосистема зазнавала таких масованих, нищівних ударів з боку росіян, нам все-таки вдалося стабілізувати роботу", — сказала Гринчук.

Посадовиця підкреслила, що всіма енергетичними компаніями проводиться велика робота з відновлення пошкодженої окупантами енергосистеми.

Водночас, за словами Гринчук, обстріли енергетики не припиняються, особливо це відчутно в прифронтових регіонах, де енергооб’єкти перебувають під постійним ризиком нових ударів.

Також заступниця міністра енергетики закликала українців зменшити використання енергомістких приладів вранці з 07:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 22:00. Це необхідно для зменшення навантаження на систему держави.

Варто зазначити, що наприкінці червня у Європейському Союзі наголосили на потребі негайно посилити підтримку української енергосистеми. Йдеться про допомогу Україні у сфері енергетики з боку країн ЄС.

Нагадаємо, 27 червня очільник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що ситуація з енергетикою в Україні в зимовий період буде досить непростою. Енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

Раніше повідомлялось, що Україна отримає 18 трансформаторів від агентства США з міжнародного розвитку. Американці закупили їх для підтримки української енергомережі.

Також радник прем’єр-міністра з питань енергетики Юрій Бойко 30 липня заявив, що у найближчі три місяці ситуація в енергосистемі дещо покращиться і відключення світла стануть мінімальними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.08.2024 20:03