Фото: Рixabay

В Україні оновили додаток "Повітряна тривога": що зміниться

Мобільний застосунок "Повітряна тривога" тепер може відправляти спеціалізовані сповіщення про підвищену загрозу безпосередньо для конкретних міст та громад. Ця опція стала можливою після оновлення сервісу розробниками.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі "Ми-Україна".

"Додаток сповіщатиме, коли ракети та безпілотники входитимуть у повітряний простір України та небезпеку в тому регіоні, де перебуває користувач", — сказав речник.

Разом з тим, Ігнат порадив користуватися й іншими джерелами офіційної інформації, і не сприймати додаток "Повітряна тривога" як єдине джерело сповіщення про небезпеку.

"Не варто розраховувати на додаток, як на панацею. Якщо звучить сигнал тривоги, слід дивитися і на інші джерела інформацію, наприклад наш канал у Telegram або WhatsApp. На ці сповіщення теж треба дивитися. Тому що, якщо летить балістика типу ракет "Кинжал" — а це дуже швидко — то треба використовувати будь-які джерела інформації, аби вберегти своє життя та своїх близьких", — зауважив Ігнат.

Додамо, що версія 6.0 цього застосунку "Повітряна тривога" вже доступна як для користувачів iOS, так і для Android. Основні нововведення в оновленні включають налаштування інтенсивності звукового сповіщення "Підвищена небезпека!", а також сповіщення, що інформують користувачів, коли повідомлення "Підвищена небезпека!" припиняють надходити.

Нагадаємо, 16 лютого Кабінет міністрів затвердив положення про функціонування освітнього мобільного додатка "Мрія". Цифровізація змінить підхід до навчання і зробить його сучасним та зручним для учнів, вчителів та батьків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 29.02.2024 10:30