Фото: autopark.pp.ua

В Україні оновили правила дорожнього руху для водіїв: що змінилося

У п'ятницю, 20 жовтня, Кабінет міністрів України на засіданні підтримав зміни у правилах дорожнього руху. Зміни внесені з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Про це повідомляє представник Кабінету міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук.

За його словами, нововведення стосуються перевезення дітей та увімкнення фар за межами населених пунктів.

"Тепер водіям всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами доведеться вмикати під час руху денні ходові вогні. В разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар", — йдеться у повідомленні.

Правило, яке раніше в Україні діяло в період осіннє-зимового сезону, тепер буде діяти цілий рік.

"Також заборонено перевозити дітей зрістом менше 150 сантиметрів у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, які дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки. Також заборонено перевезення дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім ряду випадків", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що було уточнено перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Нагадаємо, невдовзі купити чи продати транспортний засіб можна буде онлайн прямо у смартфоні. Державні послуги стають ще зручнішими та озвучив дві новини про оптимізацію і цифровізацію сервісних послуг.    

Також наші громадяни в Польщі зможуть замовити доставку водійського посвідчення за допомогою "Укрпошти". Для цього потрібно авторизуватися в Електронному кабінеті водія, вказати причину обміну посвідчення, обрати міжнародну доставку та сплатити послугу.   

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.10.2023 19:24