Фото: сайт Міністерства внутрішніх справ

Купити транспортний засіб можна буде онлайн: Клименко анонсував зміни у сервісних послугах

Відтепер українці в Польщі зможуть замовити доставку водійського посвідчення "Укрпоштою". Також невдовзі купити чи продати транспортний засіб можна буде онлайн прямо у смартфоні.

Про це у Telegram повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Він наголосив, що державні послуги стають ще зручнішими та озвучив дві новини про оптимізацію і цифровізацію сервісних послуг.    

За словами Клименка, наші громадяни в Польщі зможуть замовити доставку водійського посвідчення за допомогою "Укрпошти".  Для цього потрібно авторизуватися в Електронному кабінеті водія, вказати причину обміну посвідчення, обрати міжнародну доставку та сплатити послугу.    

"Після опрацювання заявки готовий документ помандрує на обране відділення. Термін міжнародної доставки — близько 15 днів", — повідомив міністр.

Клименко також заявив, що невдовзі купити чи продати транспортний засіб можна буде онлайн у смартфоні. 

"Сьогодні стартує набір на бета-тестування такої функції у "Дії". Після успішного завершення тестування всі користувачі зможуть переоформити легкове авто, мотоцикл чи мопед лише у кілька кліків", — запевнив міністр.

Очільник міністерства додав, що "охочі взяти участь у бета-тестуванні зможуть реально продати або придбати рухоме майно".

Нагадаємо, в Україні змінюються правила видачі водійського посвідчення. Невдовзі можна буде самостійно готуватись до складання теоретичного іспиту. Крім того, запроваджується адміністративна відповідальність у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.10.2023 15:44