Фото: Telegram Дениса Шмигаля

В Україні перевірять діяльність та майновий стан всіх військкомів, — Шмигаль

Кабінет міністрів України створить комісію для перевірки діяльності та майнового стану усіх військкомів по Україні.

Про це в ефірі телемарафону заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Ми прийняли рішення про те, що буде утворено державну комісію на чолі із першим заступником міністра оборони, з правоохоронним блоком, із представником НАЗК, яка перевірить діяльність та майновий стан усіх військкомів та їхніх заступників", — сказав Шмигаль.

За словами премʼєра, таке рішення було ухвалено у звʼязку зі скандалом, який виник через начальника Одеського обласного територіального центру комплектування.

"Одеський військком буде звільнений зі своєї посади. За рішенням Ставки, таке доручення Президент дав головнокомандувачу, по інших військкомах будуть проведені перевірки", — додав глава уряду.

Скандал з військкомом Євгеном Борисовим

Цього тижня журналісти оприлюднили розслідування, в якому вказувалося, що Євген Борисов придбав наприкінці 2022 року на іспанському курорті Марбелья віллу вартістю майже чотири мільйони євро. Як стверджується, нерухоме майно він зареєстрував не на себе, а на свою матір-пенсіонерку.

Крім того, за даними журналістів, дружина Борисова стала власницею офісного приміщення на головній вулиці Марбельї. Також розслідувачі помітили в Іспанії біля маєтку одеського військкома електричний автомобіль Mercedes В класу 2022 року. Вартість такої автівки стартує від 100 тисяч доларів. Зареєстроване авто, як і вілла, на матір Борисова. Сам Борисов заявляв, що не знає, чи володіє його родина нерухомістю в Іспанії, попри те, що відповідні дані є в реєстрах.

Вперше інформація про статки сім’ї Борисова з’явилася у мережі ще у квітні. Тоді його усунули від виконання обов’язків, а Командування розпочало перевірку. На початку травня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем Борисовим під час проведення мобілізаційних заходів. За оперативними даними, він за винагороду наказував підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

Після того, як вийшло розслідування журналістів 22 червня в ОК "Південь" повідомили, що Борисов вже повернувся до роботи, а раніше виїжджав за кордон на законних підставах. 

Нагадаємо, після оприлюдненого розслідування Верховна Рада має намір провести перевірку усіх військкоматів. Про таку ініціативу оголосив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 21:18