Фото: aspi.com

Скандал з очільником Одеського ТЦК: Верховна Рада хоче перевірити військкомів усієї країни

23 ЧЕРВНЯ 2023 13:04

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія ініціює звернення до правоохоронних органів для проведення перевірок стосовно військкомів усіх областей. Це відбулося після розслідування журналістів про заможне життя військкома Одеської області Євгена Борисова.

Про це Арахамія заявив у своєму Telegram.

Відзначимо, 22 червня журналісти оприлюднили розслідування, в якому вказувалося, що Борисов придбав наприкінці 2022 року на іспанському курорті Марбелья віллу вартістю майже чотири мільйони євро. Як стверджується, нерухоме майно він зареєстрував не на себе, а на свою матір-пенсіонерку. За даними журналістів, дружина Борисова стала власницею офісного приміщення на головній вулиці Марбельї. Також розслідувачі помітили в Іспанії біля маєтку одеського військкома електричний автомобіль Mercedes В класу 2022 року. Вартість такої автівки стартує від 100 тисяч доларів. Зареєстроване авто, як і вілла, на матір Борисова. Сам Борисов заявляв, що не знає, чи володіє його родина нерухомістю в Іспанії, попри те, що відповідні дані є в реєстрах.

"Подивився розслідування Михайла Ткача про військкома. У мене просто відняло мову. Я в шоці від цинізму того, що відбувається", — написав Арахамія.

Як член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Давид Арахамія ініціював розгляд випадку із Борисовим й детальне його висвітлення в засобах масової інформації. Також він заявив, що готує звернення до правоохоронних органів і бере під особистий депутатський контроль хід розслідування.

"Паралельно ініціюю звернення до уповноважених органів, щоби провести аналогічні перевірки стосовно військкомів усіх областей", — додав він.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем Борисовим. За оперативними даними, він за винагороду наказував підлеглим не призивати тих чи інших осіб. Військком може сісти до в'язниці на 12 років. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 13:04