На фото Наталія Науменко. Джерело: "Судово-юридична газета"

В Україні перевірятимуть шлюби на фіктивність: у Міграційній службі пояснили причину

В Україні планують перевіряти шлюби на фіктивність. Це допоможе уникнути популярних "схем" отримання українського громадянства.

Про це голова Державної міграційної служби Наталія Науменко розповіла в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

Вона переконує, що іноземці часто "розписуються" з громадянами України, щоб отримати дозвіл на проживання в державі. Службовці розробили "запобіжники" для фіктивних шлюбів і вже працюють над процедурами перевірки. Зокрема, іноземець повинен буде пройти спеціальні співбесіди з міграційною службою.

"Ми постійно працюємо з Мін’юстом, доводимо їм, що потрібно більш жорстко підходити до шлюбів іноземців. Однак їхня позиція така, що йдеться про права людини, і якщо навіть різниця у віці в 40 років, це ж кохання, тому змінювати вони нічого не планують. Яка наша філософія? Ти уклав шлюб — ти маєш на це право. Але це ще не підстава отримати дозвіл на проживання в Україні", — заявила голова ДМСУ.

Нагадаємо, на порталі "Дія" стали доступні ще чотири сервіси. Вони призначені для сімей з дітьми. Держава продовжує цифрову трансформацію соціальної сфери, що покликана спростити процедури оформлення різних видів соціальної допомоги. Таким чином, створюються умови, щоб процес був максимально доступним та комфортним для людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.09.2023 02:28