Фото: "Дзеркало тижня"

В Україні планують прискорити виплату субсидій

Пенсійний фонд пропонує запровадити зміни до Порядку використання грошей, які передбачені у бюджеті країни на виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг громадян.

Про це повідомляє Федерація профспілок України, посилаючись на проект постанови Кабміну.

У проекті постанови запропоновано прибрати із механізму перерахування коштів на рахунки одержувачів житлових субсидій необхідність погодження цієї дії з Мінсоцполітики.

"Додатковий процес погодження суми кожного фінансування дублює погодження цього розподілу коштів Мінсоцполітики та створює ризики додаткових витрат часу на його здійснення", — йдеться у пояснювальній записці до проекту постанови.

Зазначається, що прийняти цю постанову планують з метою оптимізації процесів здійснення виплат й забезпечення своєчасного їх фінансування. Ці зміни сприятимуть скороченню процесу проходження коштів.

Нагадаємо, 27 червня прес-служба ПФУ повідомляла, що наразі українці все частіше оформляють субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Громадяни можуть подати спрощену заяву на призначення допомоги від держави. Зробити це можна онлайн або звернувшись у відповідні органи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.07.2024 09:53