Фото: "Дзеркало тижня"

Чи можуть українці отримувати субсидії та пільги на комуналку одночасно: пояснення ПФУ

В Україні деякі категорії громадян мають право на субсидії та пільги на житлово-комунальні послуги. Проте отримувати одночасно ці дві допомоги від держави неможливо.

Таку заяву зробила начальник Головного управління Пенсійного фонду України (ПФУ) в Донецькій області Наталія Рад.

За її словами, якщо людина має право на субсидію та на пільгу з оплати житлово-комунальних послуг, то отримувати обидві виплати не можна. Це непередбачено законодавством.

"Якщо до складу домогосподарства входить особа, яка має одночасно право на отримання пільг з оплати житлово-комунальних послуг та житлової субсидії, за її вибором проводиться одна з виплат — пільга або житлова субсидія", — пояснила посадовиця.

Очільниця ПФУ додала, що якщо особа, яка отримує житлову субсидію, виявила бажання отримувати пільгу, вона нараховується з місяця подання заяви, але не раніше місяця, у якому нарахована житлова субсидія.

Варто зазначити, що деяким категоріям отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутись до Пенсійного фонду України за продовженням виплат.

Нагадаємо, наприкінці квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що нашій державі у 2024 році вистачить коштів в бюджеті на соціальні виплати завдяки новій допомозі від США. Це в першу чергу стосується пенсій та субсидій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.06.2024 18:50