Фото: КМДА

В Україні планують продовжити воєнний стан та мобілізацію: законопроекти вже у Раді

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроекти щодо продовження строку дії воєнного стану в Україні. Також буде продовжено строк проведення загальної мобілізації.

Про це йдеться у проектах законів від 6 лютого 8419 та 8420.

Поки що невідомо, на який термін продовжать воєнний стан.

Востаннє Верховна Рада продовжувала воєнний стан та мобілізацію на три місяці – до 19 лютого.

Відповідно до закону про воєнний стан, на території України може вводитися обов'язкова трудова повинність, відчуження особистого майна, обмеження на пересування, комендантська година, заборона на торгівлю зброєю та алкоголем, заборона на масові заходи та страйки, обмеження роботи засобів зв'язку та інтернету, а також заборона військовозобов'язаним змінювати місце проживання.

Нагадаємо, російська армія зазнає значних втрат у війні проти України. Станом на ранок 6 лютого Збройні сили України знищили понад 132 тисячі окупантів.

Зазначимо, що міністр оборони України Олексій Резніков під час брифінгу 5 лютого повідомив, що на річницю повномасштабного вторгнення РФ може спробувати наступити на Україну ще раз. Однак Україна готова стримувати ворога, навіть якщо це станеться найближчим часом.

Міністр запевнив, що ЗСУ продовжує накопичувати резерви. Також Резніков закликав українців у питаннях війни вірити тільки офіційним даним Генштабу.

Війна, 06.02.2023 09:01