Фото: Київська міська прокуратура

В Україні шахраї привласнили 11 млн грн коштів Фонду гарантування вкладів: яку схему вони придумали

В Україні викрили групу шахраїв, які зняли з рахунків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 11 мільйонів гривень. Злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

Як діяла злочинна схема

Злочинці, використовуючи "фішинг", тобто за допомогою шкідливого програмного забезпечення отримуючи доступ до логіна та паролю до банківського рахунку. Таким чином вони знімали з нього усі гроші.

Встановлено, що учасники злочинного угрупування за цією схемою привласнили кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі близько 11 мільйонів гривень. Ці гроші були на рахунку одного з приватних нотаріусів міста Києва, їх мали перерахувати клієнтам збанкрутілих банків. Шахраї обманом змусили нотаріуса розкрити конфіденційні дані, після чого скористалися доступом до його рахунку через онлайн-банкінг.

Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Затримання злочинців

Членів злочинної організації викрили та затримали влітку 2023 року. Працювали вони на території Києва та Дніпропетровської області. Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів встановлено, що вони також займаються вирощуванням коноплі та збутом канабісу.

Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Шахраям загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно працівники ДБР викрили групу шахраїв, які видавали себе за працівників Бюро та виманювали в людей гроші. Вони пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" — починаючи від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.04.2024 18:25