Фото: Pixabay

В Україні спростили процедуру доставлення та виплати пенсій

Український уряд вніс зміни до Порядку виплати та доставлення пенсій й грошової допомоги за місцем фактичного проживання отримувачів у межах країни через "Укрпошту". 

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За наявності технічних можливостей у сторін договору виплата і доставлення пенсій та грошової допомоги може проводитися за відомостями, які були сформованими уповноваженою організацією на підставі електронних виплатних списків, без надання уповноваженим органом уповноваженій організації відомостей та супровідних документів до них у паперовій формі. 

"Встановлено вимоги до електронних форм/наборів даних виплатних та звітних документів", — написав Мельничук у своєму Telegram-каналі. 

Напередодні Пенсійний фонд України повідомляв, що статус  Почесного донора України може отримати особа, яка безоплатно здала 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимально допустимих доз плазми крові. Людина з таким статусом має право на надбавку до пенсії. 

За даними Фонду, громадяни, які отримали звання Почесного донора України, мають право на надбавку до пенсії: вона становить 10 відсотків затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць (стаття 21 Закону України від 30.09.2020 № 931-IX "Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові").

Нагадаємо, що пенсіонери, які переїжджають на місце проживання в гірські регіони, можуть отримати 20% надбавки до пенсії. Такі надбавки передбачені законом "Про статус гірських населених пунктів України". Для отримання додаткових коштів необхідно оформити відповідне посвідчення, яке видається протягом 30 днів. Після оформлення необхідно звернутися до Пенсійного фонду з відповідною заявою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.06.2024 15:28