Магомед Мусаєв. Скріншот із відео

В Україні сумніваються, що російський олігарх міг купити світовий Forbes

У Forbes Ukraine висловили сумніви, що російський олігарх Магомед Мусаєв міг підписати угоду про придбання усієї медіа-групи Forbes. Раніше статтю про це опублікував Washington Post.

Відповідно Forbes Ukraine оприлюднив спеціальну заяву з цього приводу.

"У травні 2023 року американський мільярдер Остін Расселл оголосив про придбання 82% частки в Forbes Global Media Holdings, материнської компанії всесвітньо відомого журналу. Рассел є засновником і СЕО компанії Luminar Technologies, яка спеціалізується на розробці технологій автономного водіння з капіталізацією понад 1,5 мільярда доларів", — йдеться в повідомленні.

В українському Forbes додали, що Остін Рассел категорично заперечує присутність російського капіталу в консорціумі, що бере участь у реалізації угоди. Тож угода з придбання 82% Forbes Global Media Holdings не є завершеною. Вона перебуває в полі зору американських регуляторів, у тому числі Комітету з іноземних інвестицій у Сполучені Штати (CFIUS) при Міністерстві фінансів США.

"Forbes є глобальним брендом зі 100-літньою історією та бездоганною репутацією. Будь-які дії, що підривають цей спадок, є неприйнятними. Forbes Ukraine видається згідно з ліцензійною угодою, яка передбачає високі стандарти журналістики та корпоративного управління. Ми служимо єдиній групі інтересів — нашій аудиторії, і це ніколи не зміниться", – підсумували в заяві.

Раніше деякі медіа поширили інформацію, що російський олігарх і власник російської версії журналу Forbes Магомед Мусаєв у приватних розмовах із партнерами у червні заявляв, що став новим власником усієї медіагрупи Forbes. Про це написало видання The Washington Post, посилаючись на отримані п'ять аудіозаписів і один відеозапис, у яких Мусаєв нібито казав про це.

"Ви ж розумієте, коли у вас в руках ключ від найавторитетнішого світового бренду, цей ключ відкриє мені доступ до будь-кого", – запевняв росіянин.

Як свідчать записи, Мусаєв повторював це твердження знову і знову. На відеозаписі він називає бізнесмена Остіна Рассела "обличчям" угоди та наполягає на тому, щоби його власну причетність до неї замовчували.

Нагадаємо, що у вересні Forbes оприлюднив інформацію, що Росія за півтора року війни проти України витратила 167 мільярда доларів. Країна-агресор витрачає близько 300 мільйонів доларів щодня на ведення бойових дій. Водночас до цієї оцінки не входять постійні видатки на оборону, які не пов’язані з військовими діями, а також економічні збитки, яких зазнає Москва через агресію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.10.2023 17:11