Фото: Pexels

В Україні вдруге за день масштабна ракетна небезпека (мапа)

У четвер, 17 серпня, по всій Україні вже вдруге оголошено повітряну тривогу. Громадянам необхідно пройти до укриття цивільного захисту.

За даними Повітряних сил, небезпека пов'язана зі злетом російського винищувача МіГ-31К, який є потенційним носієм "Кинджалів".

"Ракетна небезпека по всій території України пов’язана з активністю МіГ-31К в повітряному просторі РФ", — йдеться у повідомленні військових.

мапа тривог

Мапа з сайту alerts.in.ua

Чому в Україні почастішали повітряні тривоги?

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що збільшення кількості оголошень про повітряну тривогу пов'язано з інтенсивними бойовими діями на землі. 

"Відповідно, росіяни підіймають авіацію — і штурмову, і винищувачі, які працюють постійно в небі", — зазначав він.

Водночас у Головному управлінні розвідки наголошували, що росіяни можуть змінювати пріоритет цілей залежно від ситуації на передовій. З приводу ракетного потенціалу Росії у ГУР кажуть, що під час повномасштабної війни армія РФ використала значну кількість снарядів, обстрілюючи територію України. Однак загроза масованих ударів зберігається, тим паче окупанти налагодили виробництво ракет.

Нагадаємо, 16 серпня російські терористи двічі атакували Одеську область дронами-камікадзе. Під вогнем окупантів опинився порт у Рені.

Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України над Одещиною було знищено 11 ворожих ударних безпілотників. Внаслідок атаки є влучання по одному з портів на Дунаї. Пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, складські приміщення, зерносховища, адміністративні приміщення та сільськогосподарська техніка. Рятувальники ДСНС оперативно загасили пожежі, які спалахнули через обстріл.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2023 17:56