Колаж TrueUA

В Україні вдруге за день оголошували масштабну повітряну тривогу — з аеропорту Саваслейка злітав російський МіГ-31К

У середу, 31 січня, о 15:14 на території всієї України оголошували повітряну тривогу. Існувала загроза ракетного обстрілу через виліт літака МіГ-31К з російського аеродрому "Саваслейка" Нижньогородської області. 

Це вже друга масштабна повітряна тривога за день. Перша пролунала о 12:08 через виліт літака МіГ-31К з російського аеродрому "Моздок". 

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Вся Україна — ракетна небезпека!! Зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області", — зазначали українські військові.

Вони закликали громадян України не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Винищувач МіГ-31К є потенційним носієм гіперзвукових ракет Х-47М2 "Кинджал", яка не збивається у більшості регіонів. Час підльоту ракет — лічені хвилини. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги!

 повітряна тривога в україні 31 січня

Мапа з сайту alerts.in.ua

Оновлено о 16:41

"Відбій тривоги по МіГ-31К" — написали військові.

Нові дані щодо виробництва Росією високоточних ракет

Днями речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що Російська Федерація накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. 

За словами полковника, щоб не залишитись ні з чим, Росія використовує приблизно ту ж саму кількість ракет під час обстрілів, яку може виготовити за місяць.

Нагадаємо, 30 січня об 12:15 по всій Україні також лунали сигнали повітряної тривоги. Загроза була пов'язана зі злетом російського винищувача МіГ-31К з російського аеродрому "Саваслейка". Загроза для більшості областей тривала півгодини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 15:26