В Україні вирішили, що в країні дуже багато шкільних вчителів

19 ЛИСТОПАДА 2019 10:08

Новий міністр освіти і науки України Ганна Новосад оголосила, що в країні дуже багато шкільних вчителів - набагато більше, ніж потрібно на сьогоднішній день, тому викладачі, які працюють в сільських школах повинні будуть пройти курси підвищення кваліфікації і перекваліфікацію.

«У нас дійсно є проблема, що кількість вчителів більше, ніж потрібно для того контингенту учнів, який є зараз», - заявила вона в ефірі телеканалу «1+1».

Анна Новосад зазначила, що це «дуже непопулярна» ініціатива, але уряд вирішив уже в поточному році запустити пілотний проект сертифікації педагогів. А вчителям, які сертифікацію пройдуть, в наступному році підвищать зарплату на 20%.

«Реєстрація на сертифікацію є добровільною, і її зможуть пройти тисячі вчителів початкових класів», - додала глава українського міністерства освіти.

До слова, після свого призначення Новосад вирішила подякувати владі за надану їй довіру і ознайомити українців з майбутніми завданнями. Тоді і з'ясувалося, що новий міністр освіти абсолютно безграмотна: в її тексті користувачі соцмереж виявили безліч помилок.

Суспільство, 19.11.2019 10:08