В України все більше шансів залишитись без питної води

30 СІЧНЯ 2018 12:37

Голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков заявив, що через високий рівень забрудненості та байдужому ставленні українців до водойм, в жителів нашої країни є всі шанси залишитись без питної води, повідомляє TrueUA.

«На сьогодні в Україні налічується 63 тис. річок, 1,1 тис. водосховищ, 40 тис. озер, 400 тис. ставків. У нас 1 млн 100 тис. га прісної води - і в той же час ми на європейській карті значимося як маловодна країна. Тому що ми так забруднили свої водойми, що не можемо брати з них питну воду», - зазначив експерт.

Крім того, Чистяков додав, що одна з основних проблем - встановлення дамб на річках, так як порушивши течію ріки - вона не зможе нормально функціонувати та змити все, що до неї потрапляє. «Зараз воді присвоєно 4 клас, а очисні споруди радянського зразка розраховані на 2 клас. І вони не справляються з очищенням такої брудної води. Все це ми відчуваємо вдома, тому що та вода, яка потрапляє до нас в квартири, по 50-ти річним заіржавілим трубам, без додаткового очищення або кип'ятіння не придатна для пиття», - наголосив глава організації.

Варто зазначити, що в Асоціації рибалок України підкреслюють доцільність розробки Нової Водної політики, яка признає прісну воду державним стратегічним ресурсом.

Суспільство, 30.01.2018 12:37