Фото: Pixabay

В Україні запрацював Державний реєстр санкцій

В Україні 1 лютого запрацював Державний реєстр санкцій. Згідно з його даними, на сьогодні 17 202 фізичних та юридичних особи вважаються підсанкційними.

Про це повідомляє Рада національної безпеки і оборони України.

"В Україні запрацював Державний реєстр санкцій. У реєстрі — 17 202 фізичних та юридичних особи, які вважаються підсанкційними. Ведення реєстру забезпечує Апарат РНБО України", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реєстр створено з метою надання безоплатного публічного доступу громадян до актуальної та достовірної інформації про суб'єктів, щодо яких застосовані санкції.

"Реєстр — це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, захист, облік, відображення, оброблення та надання інформації про всіх суб'єктів щодо яких застосовано санкції", — наголосили у РНБО.

Наголошується, що дані в реєстрі постійно оновлюються і є відкритими, окрім випадків, передбачених законом.

"На сайті є можливість в електронній формі отримати витяг з інформацією про особу", — зазначили у РНБО.

Нагадаємо, зараз в Україні працює електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг". Але поки що він не синхронізований з іншими державними реєстрами. Речник Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо наголошував, що запуск даного реєстру значно спростить мобілізаційні заходи в Україні. В більшості випадків потреба в заходах оповіщення відпаде.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.02.2024 13:59