Фото: ДТЕК

В Україні знеструмлені майже півтори сотні населених пунктів у шести областях: що сталося

Через негоду знеструмлені населені пункти у Київській, Полтавській, Львівській, Чернігівській, Одеській, Чернівецькій областях. Станом на 15 липня без електроенергії залишаються 140 населених пунктів.

Про це повідомляє прес-служба міністерства енергетики. Там зазначають, що більшість знеструмлених населених пунктів — на Київщині. 

Також з ремонту, який тривав у межах масштабної кампанії енергетичних об’єктів, вийшов енергоблок теплової генерації потужністю 240 МВт.

"Ремонтна кампанія на об’єктах генерації — теплової, гідро- та атомної — триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає", — йдеться в повідомленні. 

Крім того, внаслідок ворожих обстрілів території України на котельні ТЕЦ вибуховою хвилею було вибито вікна, персонал не постраждав, обладнання пошкоджено не було.

Раніше заступник міністра енергетики Фарід Сафаров заявив, що для підготовки до наступного опалювального сезону Україні необхідно 3,4 млрд доларів. Зокрема, кошти знадобляться для закупівлі необхідних ресурсів та відновлення генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.07.2023 13:42