Фото: Pixabay

В Україну повертається тепло: температура підніметься до +22°С

Найближча доба в Україні буде холодною та з заморозками. Втім, з четверга синоптики прогнозують підвищення температури. Подекуди пригріє до +22°C.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

За даними синоптиків, на цьому тижні в Україні переважало поле підвищеного тиску, у більшості областей були відчутні заморозки, але з 12 жовтня потепліє.

У середу, 11 жовтня, буде без опадів. Вночі в більшості областей в повітрі будуть відчутні заморозки 0...-5°C. На заході та південному заході температура вдень становитиме +17°C.

У четвер, 12 жовтня, переважно без опадів, лише у північних та північно-західних областях вдень місцями невеликий дощ. 

"Очікується підвищення температури на 4-8°C", — прогнозують в Укргідрометцентрі.

Вітер буде північно-західний з переходом на південно-західний, 5-12 м/с. Місцями очікуються пориви 15-20 м/с.

У п'ятницю, 13 жовтня, вночі в Україні, а вдень у Карпатському регіоні, південній частині та східних областях місцями пройдуть невеликі дощі. На решті території перед вихідними буде тепла погода без опадів. Вночі стовпчики термометрів піднімуться до +8...+13°C, лише у північній частині буде прохолодніше — +5...+10°C. Вдень стовпчики термометрів покажуть +12...+18°C, а у південній частині та центральних областях повітря прогріється до +16...+22°C.

Зазначимо, що, згідно з прогнозом синоптиків, у жовтні й листопаді середня в місяць температура буде на один градус Цельсія вище норми. Також синоптики зазначили, що у жовтні температура повітря опуститься до -23 градусів. Загалом середня місячна температура буде на 1-1,5 градуса вище за норму. Очікується, що за жовтень 2023 року у деяких регіонах України кількість опадів складатиме 129 мм.

Нагадаємо, цього року вересень в Україні був дуже теплим та схожим на серпень. Зокрема, 30 вересня у столиці зафіксували одразу два температурних рекорди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.10.2023 14:20