Фото: Pexels

Теплий вересень: у Києві зафіксували новий температурний рекорд

Цього року вересень в Україні був дуже теплим та схожим на серпень. Зокрема, 30 вересня у столиці зафіксували одразу два температрних рекорди.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Зазначається, що за даними спостережень метеостанції, 30 вересня у Києві середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня. Позначки термометрів підвищилися до +19,2°C, що перевищило попередній рекордний показник 1942 року на 0,8°C, а кліматичну норму — на 7,7°C.

"Така погода відповідає температурі кінця серпня", — йдеться у повідомленні.

Також, за даними метеостанції, максимальна температура повітря після полудня досягла +27,0°C, що на 1,2°C вище попереднього рекордного показника 2016 року.

Нагадаємо, у 2023 році липень у Києві виявився одним з найвологіших за весь час спостережень. За місяць у столиці було зафіксовано два рекорди добової кількості опадів. Загалом цьогорічний липень посів 11 позицію у рейтингу найвологіших.

Додамо, вчені Інституту космічних досліджень імені Годдарда (GISS) в Нью-Йорку визнали липень 2023 року найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень NASA.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.10.2023 16:18