Фото: Pixabay

Де цими вихідними очікуються заморозки і перший сніг: прогноз погоди від синоптика

Початок другого місяця осені виявився досить теплим. Проте цими вихідними в окремих регіонах варто очікувати заморозків й навіть перший сніг.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.com.

За даними експерта, очікується нестійкий характер погоди з коливаннями атмосферного тиску, опадами різної інтенсивності та поривчастим вітром.

"Внаслідок надходження повітряних мас арктичного походження у тиловій частині висотної улоговини, у неділю на більшій частині території країни відбудеться істотне похолодання, за винятком південної половини та Кримського півострова", — попередив синоптик.

Субота, 7 жовтня

У західних та місцями у північних областях ймовірні короткочасні дощі. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі буде +3...+8°C, вдень +10...+15°C.

Неділя, 8 жовтня

Істотних опадів не очікується, лише вдень на Півночі Лівобережжя місцями пройде невеликий дощ. Стовпчики термометрів вночі покажуть +2...+7°С, у західних областях місцями заморозки -3...0°C; вдень +7…+12°C. Найхолодніше буде в Карпатах, там очікується мокрий сніг.

Зазначимо, що, згідно з прогнозом синоптиків, у жовтні й листопаді середня в місяць температура буде на один градус Цельсія вище норми. Також синоптики зазначили, що у жовтні температура повітря опуститься до -23 градусів. Загалом середня місячна температура буде на 1-1,5 градуса вище за норму. Очікується, що за жовтень 2023 року у деяких регіонах України кількість опадів складатиме 129 мм.

Нагадаємо, цього року вересень в Україні був дуже теплим та схожим на серпень. Зокрема, 30 вересня у столиці зафіксували одразу два температурних рекорди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.10.2023 05:28