Фото: Pixabay

Дощі та похолодання: синоптик попередив про погіршення погоди до кінця тижня

Друга половина цього тижня ознаменується прохолодною, вітряною погодою, місцями з невеликими дощами та суттєвим похолоданням.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.com.

Зокрема, у четвер, 5 жовтня, погоду в Україні формуватиме черговий антициклон із Заходу. Очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +6…+11°С, вдень +17…+22°С.

У п'ятницю, 6 жовтня, за словами синоптика, у зв'язку з розвитком циклонічності над країнами Балтії, значно знизиться тиск і пройдуть дощі в більшості областей України, крім західних регіонів. На Лівобережжі та у південних областях помірні дощі, місцями у супроводі гроз. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7 — 12 м/с, вдень місцями можливі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +6…+11 °С, вдень у північних та західних областях +14…+19°С, на решті території +19…+24°С.

У суботу, 7 жовтня, у західних та місцями у північних областях ймовірні короткочасні дощі. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі буде +3...+8°С, вдень +10...+15°С.

У неділю, 8 жовтня, істотних опадів не очікується, лише вдень на Півночі Лівобережжя місцями пройде невеликий дощ. Стовпчики термометрів вночі покажуть +2...+7°С, у західних областях місцями заморозки -3...0°С; вдень +7…+12°С.

Нагадаємо, цього року вересень в Україні був дуже теплим та схожим на серпень. Зокрема, 30 вересня у столиці зафіксували одразу два температурних рекорди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.10.2023 01:40