Фото: Pixabay

На Україну суне похолодання: коли очікувати зниження температури

В Україні цього тижня погіршиться погода. Зокрема, очікується зниження температури та дощі.

Про це повідомила синоптик Наталія Діденко.

Згідно з її прогнозами, погода погіршиться вже цими вихідними. Так, у суботу, 12 жовтня, різко стане прохолодно і можливий сильний дощ. 

"12 жовтня на Півдні та Сході України ще затримається тепліша погода, проте з неділі й там передбачається зниження температури повітря", — зауважила синоптикиня.

Водночас до вихідних українці можуть насолоджуватися осіннім теплом. За словами Діденко, завтра в Україні буде тепло, сухо і сонячно. Зокрема, максимальна температура повітря становитиме +18...+23ºC, на Півдні місцями до +25ºC, на Сумщині та Харківщині +17...+19. У Києві 9 жовтня також очікується суха та тепла погода, вдень буде близько +20ºC.

"Більше того, так само буде і в четвер, 10 жовтня. Так що на ці два дні заплануйте побільше свіжого повітря і хорошого настрою", — додала синоптик.

Нагадаємо, що, за прогнозом синоптиків, у жовтні 2024 року середня місячна температура в Україні прогнозується в межах +7...+13°C. Ці цифри є дещо вищими за норму. Місячна кількість опадів очікується 31-67 мм, в Карпатах місцями 77-101 мм. Такі показники є в межах норми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.10.2024 13:55