Фото: Facebook/Руслан Стефанчук

В Україну з робочим візитом прибула президентка Європарламенту Роберта Мецола

У п’ятницю, 3 березня, в Україну з робочим візитом прибула президентка Європейського парламенту Роберта Мецола. Вона вже зустрілася з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

Про це розповів очільник ВРУ на своїй сторінці у Facebook.

"Був радий зустрічі з Президенткою Європарламенту Робертою Мецолою. Подякував за особисті зусилля та лідерство в адвокації", — зазначив Стефанчук.

Під час зустрічі політики обговорили, зокрема, санкції проти РФ, так званий "мирний договір" Китаю та підтримку України з боку ЄС.

"Подякував Євросоюзу за фінансову підтримку, за макрофінансову допомогу! Заторкнули пропозиції Китаю щодо так званого "мирного договору". Закцентував, що ми маємо формулу миру, запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським. І саме до підтримки цієї ініціативи ми закликаємо світ", — наголосив голова ВРУ.

Про свій візит розповіла й сама Мецола. На власній сторінці у Twitter президентка ЄП присвятила два дописи Україні: один написала англійською, а інший — українською.

"Добре повертатися до України. До цих хоробрих людей, які надихнули світ. До героїв, які відмовляються здаватися. До тих, хто пожертвував усім заради наших цінностей. До європейців, чий дім у нашому Європейському Союзі", — зазначила Мецола.

Окрім цього, президента Європарламенту наголосила, що майбутнє України — це членство в Євросоюзі.

Нагадаємо, раніше в ЄП зазначали, що повноправним членом Європейського союзу Україна зможе стати не раніше ніж за 6 років. Тобто аж у 2029 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2023 09:47