Фото: Telegram Володимира Зеленського

В "Укренерго" повідомили, коли покращиться ситуація з електрикою

11 СІЧНЯ 2023 23:59

На території України протягом вихідних, 14-15 січня, має покращитися ситуація з постачанням електроенергії на тлі деякого потепління, що дозволить зменшити обсяги відключень. Вища температура повітря сприятиме зниженню споживання.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону, пише TrueUA.

"На вихідних у нас очікується потепління, і нам знову буде легше "упакувати" споживання в той обсяг генерації, який ми маємо", – зазначив він.

Крім того, за словами Кудрицького, енергетики зараз працюють над збільшенням генерації та прискоренням відновлення енергооб’єктів, щоб зменшити обмеження споживання.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб "витиснути" з енергосистеми всі генеруючі потужності, які в ній потенційно є, прискорити ті ремонти, які можна прискорити, і зробити так, щоб наявної генерації у нас ставало все більше і більше", – уточнив глава "Укренерго".

Водночас він наголосив на важливості подальшої економії електрики українцями. Це особливо актуально в період холодної погоди, коли споживання значно зростає, а покрити його наявними потужностями не виходить.

"Чим більше ми заощадимо електроенергії, тим більше її дістанеться нашим же співгромадянам, з якими ми мешкаємо в одній країні і в одній енергосистемі", – додав Кудрицький.

Нагадаємо, вранці 11 січня "Укренерго" повідомляло, що споживання електроенергії в Україні підвищилось через суттєве зниження температури на сході та у центрі країни. Внаслідок цього зріс дефіцит потужності.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Суспільство, 11.01.2023 23:59