Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

В "Укренерго" повідомили про вимкнення світла на неділю: у який проміжок доби не буде електроенергії

У неділю, 23 червня, графіки відключення світла діятимуть лише ввечері. Електроенергію завтра можуть вимикати у проміжок чотирьох годин.

Про це повідомила компанія "Укренерго". За її вказівкою, всі обленерго у неділю будуть застосовувати графіки погодинних відключень лише ввечері, з 19:00 до 23:00.

У компанії пояснили, що причина покращення ситуації зі світлом — зниження споживання електрики у вихідний день.

"Під час зміни ситуації в енергосистемі про застосування заходів обмеження споживання повідомимо додатково", — попередили в "Укренерго".

Як відомо, в Україні розпочали вимикати світло через дефіцит електроенергії, який виник через серію масштабних російських ударів по енергетиці. Зокрема, росіяни знищили декілька великих ТЕЦ і ТЕС, а також вивели з ладу Дніпровську ГЕС.

Цієї ночі росіяни знову атакували об'єкти енергетики в декількох областях України. Про наслідки та масштаби достеменної офіційної інформації наразі немає.

Нагадаємо, заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що ситуація з енергетикою в Україні в осінньо-зимовий період може бути різною. Тому зарано ще робити прогнози щодо того, як розвернеться вона взимку після обстрілів російських окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.06.2024 19:18