Фото: dsnews.ua

В "Укроборонпромі" розповіли, чи з'явиться в Україні патронний завод

Підприємство з виробництва патронів могло б закрити потреби українських військових на фронті. В Україні розмови щодо його будівництва тягнуться ще від 2014 року.

Таку заяву зробив генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін, пише "Економічна правда". За його словами, в Україні є виробництво патронів, але не наше і його недостатньо, щоб покрити потребу Збройних Сил. 

"На наступний рік з бюджету буде виділено в сім разів більше коштів на освоєння, модернізацію і розвиток оборонної промисловості, ніж цьогоріч. Частина цих грошей піде на розвиток спроможностей по виробництву патронів", — наголосив Сметанін.

Раніше Сметанін повідомив, що український аналог "шахеда" вже вражав російські об'єкти. Рекордна дальність його бойового вильоту — близько 1 000 кілометрів. Його замовляють Сили оборони України.

Нагадаємо, наприкінці жовтня міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін заявив, що Україна зараз виробляє у рази більше снарядів, ніж торік. А дронів до кінця 2023 року виготовлятиме десятки тисяч за місяць.

Також Камишін повідомляв, що Україна разом зі Сполученими Штатами Америки розпочне на своїй території виробництво систем протиповітряної оборони. Перші результати варто очікувати до кінця 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 11:41