Фото: nta.ua

Україна спільно зі США вироблятимуть системи ППО: міністр назвав несподівану локацію

Україна разом зі Сполученими Штатами Америки розпочне на своїй території виробництво систем протиповітряної оборони. Перші результати варто очікувати до кінця 2023 року.

Таку заяву зробив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, пише NVЗа словами міністра, під час нещодавнього візиту Володимира Зеленського до США Київ та Вашингтон домовилися про виробництво систем протиповітряної оборони на українській території.

"Під час нашого візиту до США, ми отримали не тільки чергове завірення про продовження фінансової і військової підтримки, а й готовність працювати над спільним виробництвом систем ППО. Ми вже почали над цим роботу", — наголосив Камишін.

Він також запевнив, що перші результати спільного виробництва будуть до кінця 2023 року, а найближчими роками будуть й інші складні системні речі.

Нагадаємо, у прес-службі Центрального командування збройних сил США підтвердили, що передали українським Збройним силам близько 1,1 мільйона патронів калібру 7,62 міліметра. Американці отримали право власності на ці боєприпаси 20 липня 2023 року в рамках цивільного позову міністерства юстиції про конфіскацію зброї проти іранського Корпусу вартових ісламської революції.

Також повідомлялось, що в американській армії готові надіслати Україні частину своїх ракет великої дальності ATACMS, озброєних касетними боєприпасами. Залишилося дочекатися, коли президент Джо Байден офіційно схвалить такі військові постачання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 20:41