Фото ілюстративне. Джерело: "Укрпошта"

В "Укрпошті" запровадили нові вимоги для посилок: що змінилося

Відтепер "Укрпошта", щоб уникнути відправки заборонених предметів, вирішила ретельніше перевіряти посилки своїх клієнтів. Водночас дещо змінили вимоги до упаковки та документів. 

Про це повідомляє прес-служба "Укрпошти".

Там зазначають, що на період повномасштабної війни всі посилки клієнтів повинні надаватися представнику відділення у відкритому вигляді. Їхній вміст повинні перевірити, а потім запечатати. Операторам пошти заборонено приймати в клієнтів для пересилання предмети упаковані в коробки зі звичайного картону, з опуклими поверхнями, вм'ятинами, розривами, вологими або жирними плямами. До того ж на коробці не повинна бути реклама інших поштових операторів. Предмети, які упаковані в коробку, не повинні переміщатися та битися один об одного. Усі порожнечі потрібно заповнювати наповнювачем.

"Для відправки клієнтам не обов'язково потрібно мати з собою фізичний паспорт. Люди можуть показати документи через додаток "Дія", — зазначають в "Укрпошті".

Які відправлення можна отримати за допомогою "Дії":

  • внутрішні та міжнародні рекомендовані відправлення (листи, бандеролі, поштові картки, секограми);
  • внутрішні страхові відправлення без післяплати або з післяплатою на суму до 5000 гривень;
  • міжнародні страхові відправлення без митних нарахувань та післяплати.

Відстежити посилку можна завдяки трек-номеру посилки на офіційному сайті Укрпошти в розділі "Відстеження".

Нагадаємо, з липня "Укрпошта" впровадила нові графіки роботи у відділеннях поштового зв’язку. З початком повномасштабного вторгнення у 2022 році компанія була змушена підлаштовуватися під ситуацію, зменшувати та міняти час роботи відділень поштового зв'язку. Але відтепер вони працюватимуть максимально можливий час та будуть відкриті у вихідні дні. За даними прес-служби "Укрпошти", відділення поштового зв’язку, розташовані у торгових центрах та на територіях ринків, будуть відкриті для клієнтів згідно з графіком роботи конкретного торговельного центру або ринку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.08.2023 21:58