Фото: volyn24.com

Скандал на "Укрпошті": співробітниця вкрала гроші у пенсіонерки

Співробітниця "Укрпошти" вкрала пенсію українки за дев'ять місяців і звільнилася. Проте згодом сама ж у крадіжці і зізналася.

Про це розповіла донька постраждалої пенсіонерки Наталія Білостоцька.

За її словами, листоноша вкрала пенсію вчительки початкових класів у серпні 2022 року та через декілька днів звільнилася. А пізніше зізналася у скоєному.

"Мама в цей час була за кордоном і фізично не могла отримати свою пенсію. Графологічна експертиза підтвердила, що підпис не мамин, а працівниці Укрпошти. Зараз травень. Укрпошта досі нічого не виплатила", — написала жінка.

Укрпошта скандал

Фото:facebook.com/belostotskaya93

Реакція керівництва "Укрпошти"

Жінка звернулася до генерального директора "Укрпошти" Ігора Смілянського, але він нічим їй не допоміг, відповівши, що "Укрпошта" виплатить вкрадені гроші лише під гарантії, що суд ухвалить рішення на користь постраждалої пенсіонерки. Проте, на його думку, "Укрпошта" не повинна виплачувати гроші — це має зробити саме крадійка.

"Як виявилось, пан Ігор вважає, що "Укрпошта" не несе відповідальність за дії своїх працівників і пропонує виплатити кошти моїй мамі, якщо я особисто гарантую, що суд між "Укрпоштою" та працівником ухвалить рішення на користь "Укрпошти", — написала донька постраждалої.

Сам же Смілянський у коментарях до повідомлення про крадіжку пояснив: "Укрпошта" не хоче виплачувати компенсацію пенсіонерці, бо потім може не одержати цих грошей від уже колишньої співробітниці. Яка, власне, й вкрала ці кошти.

"Перше — як має бути: одразу повернути пенсію Вашій мамі і потім судити листоношу за крадіжку. Щобільше, ми так і чинили до 2020 року, поки я це не зупинив", — написав він.

Також Смілянський зауважив, що коли підприємство виплачує кошти пенсіонеру, то пенсіонер більше не є стороною справи. Постраждалою стороною стає "Укрпошта". Однак, за його словами, у цьому випадку справа найчастіше не доводиться до суду.

"Оскільки велика багата "Укрпошта", у них вистачить коштів. Не будемо карати ту бідну листоношу, яка вкрала, бо у неї син (чоловік) п’є (грає і тп) вона взяла кошти на лікування і т.п. А скільки виграних справ, коли потерпілим лишається пенсіонер? Багато… Бо бабусю чи дідуся шкода… Ось така правда", — написав він.

Смілянський скандал

Смілянський скандал

Фото:facebook.com/belostotskaya93

Нагадаємо, з України з початку повномасштабної війни виїхали близько 12 млн осіб. Частина з них повернулася, однак багато хто планує це зробити після закінчення бойових дій. Чимала частка тих, хто поїхав у інші країни — пенсіонери. Попри те, що вони перебувають не в Україні, пенсія продовжує їм надходити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.05.2023 16:59