Фото: Korrespondent.net

"Вагнерівці" конфліктують із силовиками в Білорусі: у Центрі нацспротиву розповіли деталі

У Білорусі посилюються непорозуміння між інструкторами-вагнерівцями та представниками МВС РБ. Відомо про конфлікти на полігоні Воловщина. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Основна причина це "походження" найманців, адже поліцаї режиму Лукашенка відмовляються працювати з колишніми в’язнями і злочинцями, а кривавий підхід до виконання завдань якому навчають білорусів, лякає навіть”псів режиму", — йдеться у повідомленні.

У Центрі нацспротиву кажуть, що вже близько 50 інструкторів із ПВК "Вагнера" покинуло Білорусь. Вони підписують контракти з міноборони Росії і будуть продовжувати участь у війні з Україною. 

"Також за останні три тижні понад 1500 найманців відбули в Африку, де РФ також намагається розширити свій вплив", — додали у ЦНС.

Нагадаємо, Польща та країни Балтії можуть повністю закрити свої кордони з Білоруссю. Влада чотирьох держав очікує можливих інцидентів, в тому числі й збройного характеру, через присутність найманців приватної військової групи "Вагнера" у сусідній країні.

Латвія, Литва і Польща, які мають спільний кордон з Білоруссю, все більше стурбовані безпекою кордонів після того, як сотні загартованих у боях "вагнерівців" прибули до сусідньої країни на запрошення президента Олександра Лукашенка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2023 17:11