Фото: ТАСС

"Вагнерівці" під Бахмутом втекли з позицій, викравши військову техніку

Найманці ПВК "Вагнера" відмовляються воювати проти Збройних сил України. Вони продовжують дезертувати з бойових позицій.

Про це повідомляє Генеральний штаб у Facebook.

Згідно з наявною інформацією, у Лисичанську Луганської області дезертували близько 80 осіб з підрозділу "Шторм-Z" російських окупаційних військ. Вони самовільно покинули бойові позиції.

Також в районі Бахмута дезертували близько 30 найманців із ПВК "Вагнера". Загарбники також самовільно залишили бойові позиції, викравши військову техніку.

Ситуація на фронті

Російська Федерація не відмовляється від планів щодо подальшої окупації нашої території, продовжує вести загарбницьку війну. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повного захоплення Луганської та Донецької областей. Протягом доби підрозділи сил оборони відбили 18 ворожих атак. Противник не припиняє завдавати ударів, здійснювати обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

Авіація сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також два — по зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження озброєння та військової техніки, зенітно-ракетний комплекс С-300, три пункти управління та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, голова офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що ключовим чинником для закінчення війни з Російською Федерацією може стати запрошення України до Північноатлантичного альянсу. Сучасний світ потребує такого кроку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2023 20:22