Фото: "Слово і Діло"

ВАКС закрив справу щодо "Роттердам+": Антикорупційна прокуратура обурена

Вищий антикорупційний суд закрив справу "Роттердам+". Таке рішення оголосили нібито через закінчення строку досудового розслідування.

Про це у Facebook повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Зазначається, що 9 жовтня під час підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС ухвалила рішення про закриття справи "Роттердам+" з підстав закінчення строку досудового розслідування, після повідомлення особі про підозру.

"Указане рішення ухвалено з окремою думкою одного з суддів колегії", — йдеться повідомленні.

У САП не погоджуються з таким рішенням суду та будуть оскаржувати його в суді апеляційної інстанції.

Справа "Ротердам+"

У серпні 2019 року Національне антикорупційне бюро України оголосило екс-голові НКРЕКП Дмитру Вовку та ще п’ятьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", підозру у вчиненні дій, унаслідок яких споживачам електроенергії були завдані 18,87 мільярдів гривень збитків.

У вересні 2022 року правоохоронці завершили розслідування у справі "Роттердам+". У березні 2023 року до Вищого антикорупційного суду був направлений перший епізод у справі "Роттердам+". Тоді ж САП заявила цивільний позов на 19,357 мільярдів гривень.

Ще 3 жовтня цього року стало відомо, що Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно трьох колишніх посадовців. Вони проходять обвинуваченими у справі "Роттердам+".

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд призначив розгляд "справи Лукаш" на 26 вересня. Йдеться про заволодіння 2,52 мільйона гривень. Серед обвинувачених фігурують колишня міністр юстиції Олена Лукаш і віце-прем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.10.2023 11:13