Фото: соцмережі

Ґвалтували жінок та дітей: снайпери армії РФ підуть під суд через злочини під час окупації

Двоє військових армії Російської Федерації, 28 та 31-річний снайпери з 15 окремої гвардійської мотострілецької бригади під час окупації населеного пункту на Київщині в березні 2022 року вчинили серію злочинів сексуального характеру. Прокурори Офісу генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт щодо ґвалтівників.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За матеріалами слідства, обвинувачені увірвалися до будинку молодого подружжя та, погрожуючи зброєю, по черзі зґвалтували дружину, при цьому змушуючи дивитись за злочинними діями її чоловіка. Згодом один із обвинувачених зґвалтував їхню 4-річну доньку.

"Після цього обвинувачені увірвалися до іншого будинку, де також, погрожуючи зброєю, зґвалтували вагітну жінку та неповнолітню дівчину. Пізніше цього дня вказані військовослужбовці РФ вдерлися до будинку ще однієї жінки та намагались її зґвалтувати. Втім після опору постраждалої вони пішли до сусіднього будинку", — повідомляють у генпрокуратурі.

У відомстві зазначають, що там обвинувачені ізолювали по окремих кімнатах матір та її неповнолітню доньку та по черзі їх зґвалтували. При цьому військові закрили на кухні членів родини, що проживали в будинку, аби ті не змогли чинити опір. Загалом від злочинних дій військових РФ постраждали 12 осіб. 

"З 24 лютого 2022 року Офісом генпрокурора зафіксовано 235 випадків сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом (СНПК). Від дій військовослужбовців РФ постраждали 150 жінок та 85 чоловіків. 13 постраждалих є неповнолітніми, зокрема 12 дівчат та один хлопець (вид сексуального насильства, не пов'язаний зі зґвалтуванням). Злочини були зафіксовані у всіх девʼяти регіонах, де перебували окупаційні війська. Найбільше їх зареєстровано на Херсонщині (72), Донеччині (55), Київщині (52) та Харківщині (21)", — йдеться в повідомленні.

В Україні судитимуть російських військових, які ґвалтували жінок в окупації

Фото: Офіс генпрокурора

Нагадаємо, у Росії 36-річний окупант повернувся з фронту та зґвалтував 10-річну падчерку. Зробив він це на очах у своєї дружини. Інцидент трапився в одному із сіл Орловської області ще у березні поточного року, проте розголосу він набув після вироку російського суду. За даними правозахисників, рашист служив у армії РФ за контрактом, а на фронті в Україні був від серпня до листопада 2022 року. Після повернення з війни він почав вживати алкоголь та знущатись із членів своєї родини. 

Війна, 25.09.2023 13:15