Фото: росЗМІ

Вбивство Татарського: хто взяв на себе відповідальність

Відповідальність за ліквідацію російського пропагандиста Владлена Татарського взяла на себе "Національна республіканська армія". Вважається, що за вбивством дочки філософа-рашиста Олександра Дугіна Дар'ї стоїть також нібито ця організація.

Заяву "Національної республіканської армії" поширив Telegram-канал "Роспартизан".

"Ми організували й здійснили акцію 2 квітня 2023 року проти групи Z-активістів і особисто проти відомого палія і пропагандиста війни, військового злочинця Максима Фоміна, відомого як Владлен Татарський. Ця акція підготовлена і здійснена нами автономно, і ми не маємо зв'язку і не отримували допомоги від жодних іноземних структур і тим більше спецслужб", — йдеться в заяві.

Представники організації також заявили, що Дарина Трепова, яку арештували за підозрою у ліквідації Татарського, є героїнею.

"У той час, коли багато "опозиціонерів" писали пости у Facebook й світили ліхтариками, вона боролася, ходила на акції й ризикувала своєю свободою, беручи участь у всіх опозиційних рухах, які тепер від неї відмовляються", — йдеться в заяві.

При цьому "Республіканці" не підтвердили й не спростували участь Трепової в організації та виконанні вбивства Татарського.

Скріншот

Зазначимо, що цю публікацію звернув увагу колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов, який проживає в Україні й претендує на лідерство в радикальному крилі російської опозиції. Він додав допис "Республіканців" на сторінку свого каналу у Telegram.

Відомо, що про існування "Національної республіканської армії" вперше буцімто стало відомо у серпні минулого року. Саме тоді Пономарьов заявив, що за вбивством Дугіної стоїть ця організація.

Нагадаємо, 2 квітня у Санкт-Петербурзі в кафе, яке належить засновнику терористичної ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину, стався вибух. Внаслідок цього загинув російський пропагандист Владлен Татарський. 4 квітня Дарью Трепову арештували, її звинувачують у вбивстві "воєнкора".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.04.2023 22:58