Вчені створили зубний датчик, який буде контролювати харчування

25 БЕРЕЗНЯ 2018 12:43

Приказка «Ми - це те, що ми їмо» має набагато глибший зміст, ніж може здатися на перший погляд, адже від споживаної їжі залежить безліч показників здоров'я. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на E&T.

Стежити за тим, що ми вживаємо, і вести щоденники харчування не завжди зручно і далеко не кожному потрібно. Тут на допомогу можуть прийти високі технології: фахівці з Інженерної школи Університету Тафтса створили унікальний пристрій, який кріпиться на поверхню зуба і автоматично фіксує всі необхідні дані про харчування.

Винахід вчених на даний момент здатний зафіксувати інформацію про споживання глюкози, солі, а також алкоголю.

Сам датчик складається з трьох шарів: двох зовнішніх шарів, які діють як антени для передачі сигналу, і основного біополя, який і займається обліком і розпізнаванням поживних речовин.

Отримані дані передаються на спеціальний додаток на смартфоні. Крім того, сам сенсор може змінювати колір залежно від того, які речовини містяться в їжі.

Варто зауважити, що подібні пристрої створювалися і раніше, але вони мали багато недоліків: малий період роботи і часті підзарядки, необхідність використовувати захисний матеріал, наявність проводів і великі габарити.

Новий пристрій же має розміри всього 2х2 міліметри і позбавлене вищеописаних недоліків.

Технології, 25.03.2018 12:43