Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Вчені встановили, чому дітей "тягне" на небезпечні розваги

Група американських антропологів з'ясувала ймовірну причину, чому діти охочі до небезпечних ігор. Результатом таких розваг стають не тільки певні фізичні навички, а й розуміння своїх сил.

Як повідомляє видання Evolution, Medicine and Public Health, науковці проаналізували дані щодо життя мавп і стародавніх людей.

Їхні дитинчата теж любили лазити по деревах та могли займатися іншими екстремальними забавками. На кістках австралопітеків, які жили 3,2 мільйона років тому були виявлені сліди загоєних переломів, що вказують на несмертельні падіння з висоти.

Вчені допускають, що молоді особини приматів дослідним шляхом з'ясовують межі своїх можливостей і потенційні ризики, а також розробляють стратегії протистояння таким ризикам. 

"Минуле і сьогодення вказують на те, що діти набувають фізичних навичок і досвіду спілкування, досліджуючи свої можливості за допомогою гри. Ми поділяємо переживання батьків, які хочуть забезпечити безпеку дітей. Однак ми також повинні враховувати довгострокові переваги участі в такого роду іграх", — наголосили вчені.

Дослідники зауважують, що ігри пов'язані з ризиком, в яких діти кидають виклик самим собі, — це нормальна частина людського розвитку, яка була притаманна й предкам людини. 

Нагадаємо, раніше американські науковці виявили, що вживання алкоголю батьками впливає на раннє старіння їхніх дітей. Йдеться про високий рівень холестерину, проблеми із серцем, артрит та ранню деменцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 13.09.2024 22:30