Вчителі отримали понад 61 тисячу комп’ютерів від держави

29 ГРУДНЯ 2021 12:00

Понад 61 тисяча вчителів отримали комп’ютери в межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю» Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації. Їх вже розвезли по регіонах. Усього на проєкт було виділено 1 млрд 178 млн 13 тис. 510 грн.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Міністерство освіти і науки України.

«Дякую колегам за спільну та віддану роботу. А насамперед – за отриманий результат. Ми продовжуємо роботу в цьому напрямі, адже наша мета, – щоб кожен український учитель мав належні умови роботи та можливості для саморозвитку», – розповів Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За планом, 60 тисяч ноутбуків мали отримати 24 області та 10 районів Києва за рахунок субвенції та співфінансування від кожної з областей. Усього на проєкт було виділено 1 млрд 178 млн 13 тис. 510 грн.

«73 713 200 грн зекономлених коштів уже спрямовано зокрема на придбання шкільних автобусів та забезпечення створення належних санітарно-гігієнічних умов  у школах. На цю суму можна буде придбати близько 50 автобусів для підвезення школярів до опорних шкіл», – зазначив Міністр.

«Команди Мінцифри, МОН та ДКІБ СБУ зробили процес закупівлі ноутбуків для вчителів максимально прозорим. У регіонах цей процес допомагали координувати директори обласних департаментів освіти і науки, а також заступники голів ОДА з цифрової трансформації (CDTO)», - йдеться в повідомленні.

Фото Міністерства.

Також читайте: На Донеччині власник автошколи навчав не навчаючи

Суспільство, 29.12.2021 12:00