Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

"Вибори Путіна": британська розвідка пояснила, як рашисти забезпечать потрібний результат на окупованих територіях

Російські окупанти розпочали процес дострокового голосування на так званих "виборах" президента Росії. На окупованих територіях місцева "влада" примушує населення до участі в голосуванні.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що, ймовірно, окупаційна влада хоче створити враження демократичного вибору, попри на війну.

"Вибори" президента Росії запланували протягом 15-17 березня, але на окупованих територіях України голосування розпочали достроково. Місцеві чиновники всіляко намагаються залучити населення до так званого волевиявлення.

Зокрема, до окупованого Луганська прибули 2 600 чиновників, які закликають приходити на виборчі дільниці. Крім того, керівникам навчальних закладів та інших державних установ наказали забезпечити явку своїх підлеглих на "виборах".

Британська розвідка наголосила на високих ризиках для фальсифікації результатів. Зокрема, на "виборах" немає спостерігачів, а подекуди відсутні списки виборців. Також експерти заявили, що "довіру до виборів підривають" відсутність належного представництва, погана охорона та примусові заходи.

До речі, за підрахунками фахівців, через війну на окупованих частинах України залишилося близько третини від довоєнного населення.

"Дуже ймовірно, що окупаційна влада на цих територіях заявлятиме про високу явку з переважною підтримкою Путіна, незалежно від того, що відбувається насправді, щоби створити враження, що демократичний вибір зроблено", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Росія боїться нових проривів свого кордону перед президентськими виборами. Спочатку офіційні ресурси заперечували успіх рейду добровольчих угруповань росіян РДК, Легіон "Свобода Росії" та "Сибірський батальйон", але потім визнали цей факт, заявивши про відбиття атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2024 13:18