Вибори в Чилі: Піньєра готується повернутися до влади

19 ЛИСТОПАДА 2017 10:14

У Чилі проходять президентські вибори. Відповідно до місцевого законодавства, глава держави Мішель Бачелет не може балотуватися на новий термін в цьому році. На вищий державний пост претендують вісім кандидатів. Але безперечним лідером виборчого марафону є колишній президент Себастьян Піньєра, який очолював країну з 2010 по 2014 роки. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на AFP.

Згідно з останніми опитуваннями, за нього готові віддати свої голоси близько 40% чилійських виборців. В ході передвиборної кампанії правоцентрист Піньєра піддав різкій критиці політику чинного уряду соціалістів в Чилі. Він пообіцяв подвоїти темпи зростання економіки за рахунок створення умов для залучення інвестицій, перегляду бюджетних витрат, а також зниження податків, якими обкладаються компанії.

Одночасно з президентськими виборами в Чилі проходять вибори парламентські. Вони стануть першими після прийняття в 2015 році закону про збільшення місць в обох палатах парламенту: з 38 до 50 - в Сенаті і зі 120 до 155 - в Палаті депутатів.

За підсумками недільного голосування склад нижньої палати парламенту оновиться повністю. Крім того, чилійцям належить вибрати 23 сенаторів. В даний час більшість в обох палатах належить правлячій коаліції «Нова більшість».

Політика, 19.11.2017 10:14