Фото: dialog.ua

Вибух у Луганську: поранення отримав зрадник України, який очолював "МВС ЛНР"

У понеділок, 15 травня, внаслідок вибуху у тимчасово окупованому Луганську поранення отримав місцевий колаборант Ігор Корнет. Він очолював так зване "Міністерство внутрішніх справ ЛНР".

Про це повідомило "РИА Новости" у Telegram.

"В.о. глави МВС ЛНР" Ігор Корнет поранений під час вибуху в центрі Луганська", — йдеться у повідомленні.

Варто відзначити, що поки немає детальної інформації про стан Корнета.

Що відомо про зрадника Ігоря Корнета

Ігор Корнет народився 29 квітня 1973 року у родині кадрового офіцера Радянської армії Олександра Корнета. У 1989 році закінчив школу при ДСВГ у Галлі (НДР), після чого вступив до Полтавського вищого зенітного ракетного командного Червонопрапорного училища імені генерала армії Ватутіна.

1993 року вступив на службу до органів МВС України. В 1999 був звільнений з посади міліціонера патрульно-постової служби міліції Жовтневого районного відділу ГУМВС в Луганській області. До 2014 року працював співробітником карного розшуку в УМВС України в Луганській області. Під час бойових дій на Донбасі воював на боці "Луганської Народної Республіки".

З 27 серпня 2014 — "міністр внутрішніх справ "ЛНР". 20 листопада 2017 року звільнений з "посади" головою "ЛНР" Ігорем Плотницьким, але відмовився залишити її, продовживши працювати на посаді міністра, ігноруючи накази керівництва "ЛНР" та здійснивши арешти окремих його представників. Після відставки голови "ЛНР" Ігоря Плотницького Ігор Корнет продовжив працювати на посаді міністра внутрішніх справ ЛНР.

Перебуває у розшуку в рамках кримінального провадження за ч.1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади).

Нагадаємо, вранці 15 травня на тимчасово окупованих територіях України пролунали вибухи. Зокрема, йдеться про логістичні центри окупантів в Луганську та Токмаку. У Луганську пролунало два вибухи. Спершу прогриміло в районі автовокзалу, де росіяни збирали бойову техніку. Згодом вибухнуло біля колишнього авіаційного училища, де у рашистів була військова база. Інформації про втрати ворога поки немає.

Також 13 травня у тимчасово окупованому Луганську зранку пролунав вибух. Рашисти повідомили про "приліт" по базі російських військових.

Ввечері 12 травня у Луганську сталася "бавовна", після чого послідувала потужна пожежа. За даними Telegram-каналів, у Луганську стався "приліт" по нафтобазі та заводу "Поліпак", на якому рашисти зберігають зброю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 16:01