Фото: armyinform.com

Нововведення в ЗСУ: на які посади призначатимуть поранених бійців

Бійців, які через поранення не можуть виконувати бойові завдання, будуть призначати на інші посади. Наразі вакансій в ЗСУ в десятки разів більше, ніж кандидатів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Задача номер один — воювати. Крім того, з’явились нові виклики та проблеми — рішення для яких шукають прямо зараз, бо раніше такого досвіду не було", — написала вона.

Маляр також нагадала, що призначення пораненого після лікування на посаду, яку той в змозі займати — це стандартна процедура. Однак під час бойових дій вона стала непростою для бойових командирів.

Заступниця міністра оборони також розповіла, що на сьогодні вакансій в ЗСУ в десятки разів більше, ніж поранених, які зараз чекають на призначення.

"Є конкретні рішення, які будуть реалізовані. Зокрема готується відповідне розпорядження Головнокомандувача ЗСУ — і це повинно розв'язати питання тих, хто зараз чекає на призначення. Також готуються зміни системного характеру до Наказу 402 Міноборони та до законодавства", — додала Маляр.

Нагадаємо, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що Збройні сили України можуть не лише захищатись, але й проводити наступальні операції. Можливості українських військових значно зросли під час постачання озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2023 22:11