Фото: defense.gov

Американський генерал розповів про нові можливості ЗСУ

Збройні сили України можуть не лише захищатись, але й проводити наступальні операції. Можливості українських військових значно зросли під час постачання озброєння.

Таку заяву зробив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі в інтерв'ю Foreign Affairs.

Він зазначив, що останні кілька місяців Київ просив надати військову допомогу та допомогти укомплектувати сили. За словами генерала, йдеться про формування дев'яти бригад комбінованих озброєнь, бронетехніки та мотопіхоти. Також союзники допомогли підготувати кілька легких піхотних підрозділів.

"Тому я сказав би вам, що українці зараз мають можливість атакувати, вони можуть проводити наступальні операції, і у них також є можливість оборонятися, значно розширена порівняно з тим, що було лише рік тому. Так що, я думаю, їх можливості значно зросли. Вони можуть вести як наступ, так і оборону", — додав Міллі.

Він наголосив, що для контрнаступу Україна має зробити значний обсяг роботи з планування та координації. Тому можливі активні дії залежать лише від нашої країни.

Ситуація на фронті

У вівторок, 2 травня, противник завдав три ракетних, 30 авіаційних ударів та здійснив близько вісім обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Є поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом доби було відбито більш як 20 атак противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку, наші воїни стійко тримають оборону.

Нагадаємо, Україна може деокупувати Кримський півострів без бойових дій. У цьому переконаний міністр оборони нашої держави Олексій Резніков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2023 20:22