Фото з соцмереж

Вибух у суді Києва: в СІЗО розповіли, що знайшли в речах загиблого Гуменюка

В тюремній камері Ігоря Гуменюка, який спричинив вибух у Шевченківському районному суді Києва 5 червня, було знайдено речі, з яких він, можливо, міг виготовити вибухові пристрої. Відомо, що сам чоловік загинув на місці події після підриву невстановленого вибухового пристрою.

Про це повідомив Київський слідчий ізолятор. 

"Одразу після повідомлення про цю подію в слідчому ізоляторі проведено низку заходів, спрямованих на встановлення обʼєктивної істини в цій справі. Зокрема, із залученням спеціаліста-кінолога був проведений обшук у камерному приміщенні, де утримувався увʼязнений, з метою пошуку компонентів та (або) елементів вибухівки", — йдеться у повідомленні.

У прес-службі ізолятора заявили, що також були викликані слідчо-оперативні групи Національної поліції та Державного бюро розслідувань.

"Після проведення відповідних першочергових слідчих дій були вилучені окремі речі увʼязненого: флакончики з лікарськими засобами, частини електричних дротів, мийний засіб, коробка з чаєм тощо. Речі вилучені з метою проведення відповідних експертиз", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, надвечір 5 липня на території Шевченківського районного суду Києва прогримів вибух. В Офісі генпрокурора повідомили, що до цього причетний обвинувачений, якого доставили в суд для участі у засіданні. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко підтвердив, що йдеться про Ігоря Гуменюка, який підозрювався у скоєнні тяжкого злочину у 2015 році, внаслідок якого загинули четверо військовослужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.07.2023 03:23