Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Вибух в окупованому Бердянську: у МВА повідомили цікаві деталі

У четвер, 15 серпня, в окупованому Бердянську Запорізької області стався вибух. Ймовірно, що він пов'язаний з ліквідацією Павла Іщука, який є одним із "заступників" так званого "мера" міста Олександра Сауленка. 

Про це повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна, пише "Суспільне".

"Ранковий вибух в центрі міста о 5-й ранку, може бути пов`язаний з ліквідацією, псевдозаступника "мера" Бердянська із зовнішньої, внутрішньої політики та масових комунікацій Павла Іщука. Враховуючи об'єктивні причини, пов'язані з окупацією міста, наголошуємо, що інформація може уточнюватись", — зазначила вона.

Що відомо про Павла Іщука

Він був українським журналістом, головним редактором бердянської газети "Город", якого у квітні 2022 року призначили заступником голови так званої "адміністрації Бердянська". Іщук був включений до списку колаборантів на сайті "Миротворець". У вересні 2022 року стало відомо, що справи незаконно самопроголошених Бердянського "міського голови" Олександра Сауленка та його "заступника" Павла Іщука буде розглянуто за спеціальним судовим розглядом, на якому не будуть присутні обвинувачені.

Іщук

Джерело: Facebook-сторінка Павла Іщука

Раніше, а саме 1 листопада 2022 року, Вікторія Галіціна повідомляла, що 31 жовтня того ж року внаслідок вибуху у тимчасово окупованому Бердянську Іщук отримав поранення.

Нагадаємо, у травні Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло, що у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області вибухнув автомобіль Ford Kuga. Він належав колаборанту Євгену Ананьєвському.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2024 14:11