Скріншот з відео

Вибухи у Курську: безпілотник атакував будівлю ФСБ у центрі міста

Вранці 24 вересня у Росії заявили про влучання українського безпілотника в адміністративну будівлю Курська. Сьогодні там росіяни святкують день заснування міста.

Про це повідомив російський губернатор Курської області Роман Старовойт. Безпілотник влучив в адмінбудівлю, яка розташована у центральному окрузі міста.

"Незначно постраждав дах. Співробітники оперативних служб виїхали на місце", — йдеться в повідомленні.

Водночас, українські ЗМІ з посиланням на анонімні джерела у Головному управлінні розвідки переконують, що операцію організувала українська спецслужба. Однак у військовій розвідці не підтверджують і не заперечують своєї причетності.

"Російські чиновники повідомляють, що в результаті атаки нібито "незначно постраждав дах". Але очевидно, що це не так. Там пряме влучення", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в понеділок, 18 вересня, на аеродромі "Чкаловський" у Підмосков’ї диверсанти пошкодили два літаки та один гелікоптер. Українські розвідники розповіли деталі: невідомі особи на аеродромі, який ретельно охороняється, заклали вибухівку та підірвали літаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва — з 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю. Пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їхнє швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину.

20 вересня у тимчасово окупованому Криму — між Севастополем та Інкерманом у районі Бельбека, де розташований аеродром, — прогриміли вибухи. Окупанти увімкнули димову завісу біля нафтобази Чорноморського флоту, де зберігаються мільйони тонн пального.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.09.2023 11:59