«Від генерала до генерала»: МВС співпрацює з НАТО щодо імплементації Резолюції 1325

13 ЛИСТОПАДА 2017 12:43

Сьогодні, 13 листопада, у Представництві НАТО в Україні відбулася зустріч щодо імплементації Резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» у форматі «від генерала до генерала». У заході взяли участь представники органів Міністерства внутрішніх справ, на чолі з першим заступником міністра Сергієм Яровим, інформує TrueUA.

«Наша мета ‑ привернення уваги до великої ролі, яку жінки відіграють у подоланні конфлікту та встановленні миру. Це питання є одним з найважливіших у діяльності НАТО в Україні», ‑ наголосив голова Представництва НАТО в України Александер Вінніков

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий підкреслив, що на сьогодні впровадження принципу гендерної рівності в органах системи внутрішніх справ є одним з пріоритетів Міністерства.

Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе відзначила значні досягнення МВС у встановленні гендерної рівності, а саме введення посад радників та контактних осіб з гендерних питань у центральних апаратах управління органів системи внутрішніх справ.

«Я дуже вдячна колегам з Міністерства внутрішніх справ за активну участь у врахуванні гендерного фактору при роботі. Ми маємо розуміти, що 1325 ‑ це не лише про жінок, це про прозоре суспільство та рівні можливості для кожного», ‑ відзначила вона.

Нагадаємо, у МВС створена робоча група, метою якої є імплементація резолюції РБ ООН 1325. Її очолює заступник міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасією Дєєвою.

Суспільство, 13.11.2017 12:43